Kindercoaching met behulp van PMA

Gedragsproblemen, niet meer naar school willen, slecht slapen, bedplassen, hoofdpijn, buikpijn, zomaar een aantal klachten waar kinderen last van kunnen hebben. Kinderen en hun ouders die van alles geprobeerd hebben. Iedereen heeft zijn best gedaan maar de problemen zijn er nog steeds, of ze zijn weer teruggekomen, of zelfs erger geworden. Wanhopen dan maar? Nee, zeker niet; kinderen kunnen zelf de oorzaak van hun klachten wegnemen door PMA-coaching.

Kindercoaching bij Open je boek

Waarom komt een kind dat nooit slaapproblemen had ineens elke avond uit bed en duurt het uren voordat het uitgeput in slaap valt? Met oververmoeidheid overdag van zowel ouder als kind tot gevolg. Waardoor weer andere ellende ontstaat. Als ouder probeer je van alles maar het helpt niet. Dat is niet vreemd. De oorzaak van het niet kunnen slapen zit immers in je kind. Diep verborgen voor jou en ook voor je kind zelf. Dus weet je niet waar je aan moet werken.

Kindercoaching met behulp van PMA helpt je kind de oorzaak van zijn problemen op te sporen en blijvend weg te nemen. Alleen je kind kan bij de oorzaak van zijn probleem komen want die oorzaak zit verborgen in hem. Gera heeft ervaring met kinderen en kan de PMA-methodiek zodanig toepassen dat je kind begrijpt hoe en waarom de PMA-vragen gesteld worden. Je kind kan door de vragen te volgen zelf vertellen wat er aan de hand is. Op die manier kan je kind bij de bron van zijn klachten komen. Als voor je kind duidelijk is wat er is gebeurd, welke situatie zijn leven bepaalt, valt er een last van hem af en krijgt hij weer energie. Hij weet waarom hij bepaald gedrag is gaan vertonen en dat hij dit in het vervolg niet meer hoeft te doen. Hij zal verdrietig zijn om dat wat er gebeurd is. Maar begrijpen wat er gebeurd is en waarom je verdrietig bent helpt je verder te gaan met je leven. In plaats van dat er dingen gebeuren zoals bijvoorbeeld bedplassen die je niet wilt en waarvan je niet snapt waarom het gebeurt. Net als volwassenen willen kinderen niet het gevoel hebben dat hen van alles overkomt. Ze willen zelf de controle over hun eigen leven.

Face to face

Kindercoaching bij Open je boek vindt altijd face to face plaats. En net als bij de coaching van volwassenen bepaalt je kind het proces. Je kind weet of en wanneer het verder wil gaan, en hoe ver het wil gaan. Gera laat je kind daarin vrij. Deze vrijheid blijkt voor kinderen een mede een reden om de coaching aan te gaan. 

Kinderen weten dat ze serieus worden genomen, dat het om hen gaat tijdens de sessies. Ze hoeven geen doelen te halen voor hun ouders of voor wie dan ook. Ze zitten er voor zichzelf en omdat ze het zelf willen. Zo levert de coaching resultaat op.

Ervaringen van cliënten

Reacties van ouders na coaching van hun kind:

  • Met Anoniem gaat het wat beter. Hij is wat rustiger geworden. Heeft een frisse kleur en minder eczeem. Op school merken ze ook op dat Anoniem erg veranderd is. Veel meer ontspannen en met een betere focus. (7 jaar)
  • Het gaat goed met Anoniem en ook zijn school gaat hem nu makkelijker af waardoor zijn resultaten stijgen. (11 jaar)

Reacties van kinderen na coaching:

  •  Mijn tic is weg. Daar ben ik wel blij om. Ik doe nu eerst mijn huiswerk en ga dan gamen. Dat is rustiger dan gamen als ik mijn huiswerk nog moet doen. (11 jaar)
  • Ik ben niet meer steeds boos. Nu is het fijner thuis en als ik met andere kinderen speel. (8 jaar)