Jongerencoaching met behulp van PMA

Op school lukt het niet meer, thuis constant ruzie, altijd maar op je kamer zitten, slecht slapen, lichamelijke klachten. Jij en je ouders hebben van alles geprobeerd om de situatie vlot te trekken en niets lijkt te helpen. Gelukkig beschikken we als mensen, jong en oud, over een enorm zelfherstellend vermogen. Met behulp van PMA-coaching kun je dit inzetten en een plezierig leven krijgen.

Neem contact op

Jongerencoaching bij Open je boek

Veel jongeren zitten niet lekker in hun vel. Misschien zit jij er ook regelmatig doorheen. Je kunt je niet concentreren op school of in je stage of werk. Je slaapt slecht, je hebt lichamelijke klachten of andere problemen zoals veel te veel gamen of moeite hebben met eten. Je ouders zitten aan je hoofd te zeuren omdat ze bezorgd zijn. Wat een toestand. Hoe kom je hiervan af?

Er is maar een persoon die je problemen kan oplossen en dat ben jij zelf. Want de oorzaak van je klachten zit in jou. Diep verborgen. Je kunt die oorzaak opsporen met behulp van PMA-coaching. Dan merk je dat je zelfherstellend vermogen heel groot is. Je hoeft geen pillen te slikken of allerlei regeltjes te volgen of huiswerk te doen voor de coaching. Na het beantwoorden van de PMA-vragen doen je hoofd en lichaam zelf hun werk. Je gaat je beter voelen, je krijgt weer energie. Je leven wordt een stuk prettiger.

Coaching in vertrouwen en vrijheid

Jongerencoaching bij Open je boek vindt face to face of online plaats. De ervaring heeft geleerd dat cliƫnten een eerste sessie graag face to face willen doen. Daarna gaat een deel op deze manier verder terwijl anderen juist liever online verder gecoacht willen worden. Bepaal zelf wat goed voelt voor jou, dan gaan we het zo doen.

Net als bij de coaching van volwassenen bepaal jij het proces. Want PMA werkt alleen als je het zelf echt wilt. In iedere sessie bepaal je hoe ver je wil gaan. En na de sessie beslis je of en wanneer er een volgende sessie komt. Dit vertrouwen en deze vrijheid blijkt voor andere jongeren mede een reden om de coaching aan te gaan. Ze vormen ook de basis voor goede resultaten.

Neem gerust contact op, zelf of samen met je ouders, voor meer informatie of een kennismakingsgesprek waarin je kunt ervaren of coaching bij Open je boek bij je past.

Contact opnemen

Ervaringen met Open je boek

Vrouw, 20 jaar

Heb leren accepteren

Ik accepteer dat anderen niet altijd leuk zijn en dat dat verdriet oplevert. Net doen of dat verdriet er niet is kost heel veel energie en maakt me uiteindelijk ziek. Het verdriet voelen is niet makkelijk maar daarna kan ik verder en voel ik me sterker.

Moeder over haar 19-jarige dochter

Heb weer een blije dochter

Ik wil je bedanken dat je mijn lieve dochter zo goed kan helpen. Ik zie haar met kleine stapjes weer blijer worden.

Meisje, 14 jaar

Kan me weer focussen op mezelf

Ik ben lekker ontspannen. Iedereen ziet dat aan mij. Ik ben wel blij. Ik ben nu ook bezig met school en niet alleen met andere dingen. Kan me nu focussen op mezelf en wat ik wil.

Vertaling in Nederlandse Gebarentaal