Open je boek: Het verhaal achter de naam en het logo

Nadat ik ervaren had wat Progressive Mental Alignment voor mij betekende besloot ik als PMA-coach aan het werk te gaan onder de bedrijfsnaam Open je boek . Hoe is die naam ontstaan en hoe is het logo erbij ontwikkeld?

Het boek en ik

Het begon met het boek. Ik hou van boeken en lezen. Mijn hele leven al. Op de kleuterschool vroeg ik steeds aan de juf of ik mocht beginnen met leren lezen. En op een gegeven moment stemde ze toe en was ik de koning te rijk met mijn eerste leesboekjes. Later, toen ik zakgeld kreeg, spaarde ik dat vaak op om er boeken van te kopen. Mijn beroepskeuze was niet moeilijk; ik werd bibliothecaris in openbare bibliotheken.

Ik trouwde en kreeg samen met mijn man twee kinderen die allebei doof bleken te zijn. We besloten meteen om gebarentaal te leren omdat dat de taal is die honderd procent toegankelijk is voor doven. We begrepen tijdens de cursussen dat doven, behalve een voornaam zoals wij die allemaal hebben, ook een naamgebaar hebben. Dat is een gebaar waarmee iemand aangeduid wordt in plaats van dat zijn hele naam gespeld wordt met behulp van het handalfabet. Zo’n naamgebaar kies je op basis van een uiterlijk kenmerk, een karaktertrek, een hobby of het beroep van de betreffende persoon. Mijn naamgebaar werd natuurlijk ‘boek’.

Het open boek

Jaren later kwam ik in aanraking met Progressive Mental Alignment en besloot ik vervolgens zelf PMA-coach te worden. En dan heb je een bedrijfsnaam en –logo nodig.  Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het boek moest erin want dat ben ik.

Door PMA ben ik me in mezelf gaan verdiepen en ben ik toegankelijker geworden voor de buitenwereld. Ik heb mijn boek geopend.

"Vrij als een vogel"

Door mezelf goed te leren kennen heb ik de controle over mijn leven genomen. Ik ben onafhankelijker en vrijer. Dat proces gaat nog steeds door. De vogel in het logo staat voor die vrijheid. De opengeslagen bladzijden van het boek vormen de vleugels.

De vogel kijkt je aan. Alleen als je je naar elkaar toe richt en echt contact maakt kun je voelen wat er in de ander omgaat en wat hij bedoelt.

De kleuren zijn sterk en vrolijk, want dat word je als je onafhankelijk en vrij bent.

Open je boek en word een vrij mens!

Vertaling in Nederlandse Gebarentaal