PMA-coaching bij Open je boek

Wil je gezonder en opgewekter leven zonder allerlei vervelende klachten? Dat kan! We kunnen als mens heel veel zelf doen aan ons herstel door de samenwerking tussen ons hoofd en ons lichaam te verbeteren. Tijdens PMA-coaching bij Open je boek ontdek je waar die samenwerking verstoord is en hoe je de storing kunt verhelpen. Je merkt meteen dat je lichaam hierop reageert en dat je gezonder wordt. Daardoor kom je vrijer in het leven te staan.
Neem contact op

Hoe ziet de coaching eruit?

Gera, de coach van Open je boek, werkt met de vraagmethodiek PMA. Na het kennismakingsgesprek waarin jij verteld hebt waar je last van hebt en ze je heeft uitgelegd hoe PMA werkt, ga je een eerste sessie doen. Dat kan online, terwijl je thuis achter je beeldscherm zit, of in de coachruimte waar je live bij je coach zit. De eerste PMA-vraag is of je een recente situatie wilt noemen die je niet prettig vond. Dat kan iets heel simpels zijn zoals het laten vallen van het dopje van de tube tandpasta terwijl je haast had en naar je werk of school moest. Het kan ook iets heftigs zijn zoals het meemaken van een ongeluk of scheldpartij. Vanuit deze situatie ga je door het beantwoorden van vragen naar een situatie in je verleden die je nog deels weet of helemaal niet meer weet. Een situatie waarin iets gebeurde waardoor je het gevoel had dat je even de controle kwijt was, zoals bijvoorbeeld uit het klimrek vallen op de basisschool. Het is belangrijk dat moment van controleverlies te vinden omdat dat het moment is waarop je klacht is ontstaan. Er was op dat moment een storing in je brein. Door dat moment te ontdekken leg je de storing in je hersenen bloot en ruimt die op, waardoor de samenwerking tussen je hoofd en je lichaam weer beter gaat. Je klachten verdwijnen.

Tijdens de coaching zul je weerstand voelen. Dat is normaal. Want je bent op zoek naar een moment waarop je de controle kwijt was. En we beschikken allemaal over een zelfbeschermingsmechanisme dat ons wegleidt van vervelende situaties en angstige momenten, situaties waarin we de controle kwijt zijn. Je rent niet een brandend huis in maar vlucht ervan weg. Als je beseft dat je, door toch naar dat vervelende moment toe te gaan, je problemen kunt opruimen, kun je als het ware gaan samenwerken met dat gevoel van weerstand. Hoe meer weerstand je voelt, hoe dichter je bij de oplossing bent.

Het helpt om hierbij te bedenken dat je het vervelende moment maar heel kort herbeleefd, terwijl je veilig op je stoel thuis of in de coachruimte zit. Bovendien ben je niet alleen maar in de nabijheid van je coach. En… het is jouw coachingproces. Je bent tijdens de sessie bij je volle bewustzijn en je kunt op ieder moment besluiten om door te gaan of te stoppen. Het ene is niet beter dan het andere, het is wat bij jou past op dat moment.

Kennismaken met Gera
Online PMA coaching

Aantal coachingsessies

Hoeveel PMA-sessies heb ik nodig? Dat is een vraag die altijd gesteld wordt tijdens de kennismaking. Het antwoord hangt helemaal van jou af.
Er zijn mensen die zich na de eerste sessie al zo veel beter voelen dat ze daarmee tevreden zijn. Anderen hebben meer sessies nodig om zich lekker te voelen. En er zijn mensen die zo enthousiast zijn over PMA-coaching dat ze niet willen stoppen. Ze plannen op lange termijn sessies in om de samenwerking tussen hun lichaam en hoofd verder te optimaliseren.
Jij weet wat bij jou past. Dus jij bepaalt hoeveel sessies jij wilt doen en op welke termijn.

Online of face to face coaching

Online en face to face coaching leveren dezelfde resultaten op. De kwaliteit is gelijk. Het verschil zit ‘m in jouw beleving.

  • Online coaching heeft als groot voordeel volgens veel cliënten dat je het gewoon lekker thuis kunt doen. In je makkelijke kleren met lekker dikke sokken aan achter je pc, of met je laptop op de bank met je favoriete koffie of thee erbij. Je hoeft na de online sessie niet te reizen. Soms ben je moe of onder de indruk van wat je hebt ontdekt. Dan is het fijn als je al meteen in je vertrouwde omgeving bent en autorijden of het openbaar vervoer in moeten niet meer hoeft. Bovendien scheelt het je reistijd en reiskosten.
  • Face tot face coaching heeft volgens andere cliënten de voorkeur omdat je live bij je coach aanzit. Dan ben je even los van je thuissituatie. En het kan je een groter gevoel van vertrouwen geven dan het met elkaar praten via een beeldscherm.

Doe wat goed voelt voor jou. Kies de manier die jij prettig vindt.

Ervaringen met Open je boek

Vrouw, 39 jaar

Gelukkiger op werk

De dagen op het werk (de situatie waar we op gewerkt hebben) gaan gelukkig beter. De lading is er idd af. Het werk dat we al gedaan hebben, heeft mij al goed geholpen!

Vrouw, 41 jaar

Dankbaar voor PMA

Ik ben heel dankbaar voor PMA en de herinneringen, het inzicht en de ontspanning die dit me geeft.

vrouw, 26 jaar

Na 6 jaar pijnvrije dagen

Ik wilde even laten weten dat het heel goed met mij gaat, ik heb zoveel baat gehad bij de PMA sessies en ervaar zo’n verschil, in energie, in hoe ik me voel, meer zelfvertrouwen en ook sinds 6 jaar heb ik pijnvrije dagen…….ik wist niet dat dat nog kon, heel bizar.

Jongen, 8 jaar

Ik was vaak boos

Ik ben niet meer steeds boos. Nu is het fijner thuis en als ik met andere kinderen speel.

Vertaling in Nederlandse Gebarentaal