Meer plezier in je leven na PMA-coaching door Open je boek

Wil je gezonder en opgewekter leven zonder allerlei vervelende klachten? PMA-coaching door Open je boek helpt je de oorzaak van je problemen op te sporen. En tegelijkertijd de samenwerking tussen je hoofd en je lichaam te verbeteren. Hierdoor kom jij in balans en zit je lekkerder in je vel. Hoe de coaching verloopt, bepaal je zelf. Net als hoe de coaching plaatsvindt, online of face to face.

Jij bepaalt de PMA-coaching

Open je boek coacht je aan de hand van de vragen van de PMA-methode. Deze vragen brengen je stapsgewijs bij de oorzaak van je klachten. Als je dat wilt. Want jij bepaalt. Jij beslist tijdens de sessie bij elke stap of je wilt doorgaan of stoppen. Jij bepaalt wat je doet met de informatie die je tijdens de sessie ontdekt hebt. Jij bepaalt ook of je een volgende afspraak wilt maken en op welke termijn je die afspraak wilt. En jij kiest hoe je de sessies wilt doen, online of face to face.
PMA-coaching op jouw manier

Progressive Mental Alignment (PMA)

Open je boek werkt met de vraagmethodiek Progressive Mental Alignment (PMA). De vragen zijn gebaseerd op het proces van informatieverwerking in onze hersenen. Dat gaat de hele dag door. Als de gegevensverwerking niet lekker loopt, heeft dat gevolgen voor andere processen in ons hoofd en in ons lichaam. We zijn niet goed in balans en ontwikkelen klachten. De vragen van PMA brengen je stapsgewijs terug van je huidige klachten naar de oorzaak daarvan in je hersenen. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen je klachten en komen ze niet meer terug.

Terugkerende klachten

Je hebt lichamelijke klachten. Eerst vind je dat je niet moet zeuren en dat ze vanzelf wel weer over zullen gaan. Dan toch maar eens naar de huisarts. Die bedenkt dat je naar bijvoorbeeld een diëtist of fysiotherapeut moet of een andere specialist. De behandelingen of adviezen helpen voor een korte of langere periode maar dan komen je klachten weer terug. Er volgt opnieuw een behandeling of je wordt voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gestuurd. En daar word je ook niet echt verder geholpen want er is niks te vinden op foto’s of scans of waar dan ook. De conclusie is dat het tussen je oren zit. En dus moet je er maar mee leren leven.

Daar neem je geen genoegen mee. Er zal toch ergens wel een manier of een middel te vinden zijn waardoor je je wat beter kunt voelen? Het internet is gewillig en wijst je de weg naar andere therapieën. Allerlei methodes die je kunnen helpen om je van je klachten te verlossen. Of die ervoor zorgen dat de pijn en het ongemak wat dragelijker worden. Je probeert bijvoorbeeld NLP, of mindfulness, of diverse diëten en levensstijlen. Het resultaat is steeds hetzelfde: eerst ben je heel blij en opgelucht want je pogingen lijken te helpen, je voelt je beter. Maar… na een poos zijn je klachten weer terug, net zo erg of erger dan voorheen.

Hetzelfde verhaal kun je loslaten op bijvoorbeeld een burn-out of stressklachten. Je werkt eraan, misschien krijg je cognitieve gedragstherapie of je probeert yoga en mindfulness. Je voelt je beter maar na verloop van tijd keren je klachten weer terug. En je voelt je steeds ongelukkiger. Moet je er dan toch mee leren leven terwijl je dat echt niet wilt? Nee, dat hoeft niet.

PMA terugkerende klachten
PMA van je klachten af

Met PMA blijvend van je klachten verlost

De PMA-methode helpt je de oorzaak van je klachten op te sporen. In tegenstelling tot andere methoden die de symptomen behandelen. Symptomen zoals bijvoorbeeld pijn in je nek, migraine of slapeloosheid zijn echter niet zomaar ontstaan. Er is een reden voor. En, net zoals je klachten, zit de oorzaak ervan ook in jou. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen de klachten definitief.

De bron van je problemen zit op een plek in je hersenen waar je niet zomaar bij kunt. Maar wél als je op een bepaalde manier zoekt. Bij Open je boek helpen we je zoeken met de PMA-vragen. Zo ga je stapsgewijs terug van je huidige klacht naar de bron in je brein. Door het blootleggen van de oorzaak gaan processen in je lichaam weer normaal functioneren en voel jij je gezonder en opgewekter. Omdat je de oorzaak opruimt komen je klachten ook niet meer terug.

Door bewustwording, door het gezonder worden in je hoofd, wordt ook je lichaam gezonder. Je komt weer in balans.

Veelgestelde vragen:

Progressive Mental Alignment (PMA) is een vraagmethodiek waarbij de vragen zijn gebaseerd op het proces van informatieverwerking in onze hersenen. Dit proces gaat de hele dag door. Als de gegevensverwerking niet lekker loopt, heeft dat gevolgen voor andere processen in ons hoofd en in ons lichaam. We zijn niet goed in balans en ontwikkelen klachten. De vragen van PMA brengen je stapsgewijs terug van je huidige klachten naar de oorzaak daarvan in je hersenen. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen je klachten en komen ze niet meer terug.

De PMA-methode helpt je de oorzaak van je klachten op te sporen. In tegenstelling tot andere methoden die de symptomen behandelen. Symptomen zoals bijvoorbeeld pijn in je nek, migraine of slapeloosheid zijn echter niet zomaar ontstaan. Er is een reden voor. En, net zoals je klachten, zit de oorzaak ervan ook in jou. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen de klachten definitief.
De vragen van PMA brengen je stapsgewijs terug van je huidige klachten naar de oorzaak daarvan in je hersenen. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen je klachten en komen ze niet meer terug. Als je nieuwe, andere klachten ontwikkelt kun je daarvoor sessies gaan doen als je wilt.

Opmerking: De alinea’s vanaf ‘Terugkerende klachten’ zijn nog niet opgenomen in onderstaande video.

Video afspelen

De vertaling in Nederlandse gebarentaal voor deze pagina komt eraan.