Wat is Progressive Mental Alignment (PMA)

Open je boek werkt met de vraagmethodiek Progressive Mental Alignment (PMA). De vragen zijn gebaseerd op het proces van informatieverwerking in de hersenen. Dat gaat de hele dag door. Als de gegevensverwerking niet lekker loopt, heeft dat gevolgen voor andere processen in ons lichaam en hoofd. We zijn niet goed in balans en ontwikkelen klachten. De vragen van PMA brengen je stapsgewijs terug van je huidige klachten naar de oorzaak daarvan in je hersenen. Door de oorzaak weg te nemen verdwijnen je klachten en komen ze niet meer terug.

Hoe ontstaan klachten volgens de PMA-methode

Informatie komt binnen via onze zintuigen en volgt een route naar de plaats in ons brein, waar deze gegevens worden opgeslagen. Je kunt het vergelijken met het verwerken van pakketjes in een sorteercentrum. Dat gebeurt via vaste processen, via vaste routes. Helaas is er soms een storing waardoor pakketjes op een plek terechtkomen waar ze niet horen. Als de storing verholpen is, zijn de pakketjes via het standaard proces niet te vinden. Het kost moeite om ze toch te achterhalen. Het sorteercentrum functioneert niet lekker omdat er pakketjes zoek zijn. Het bedrijf blijft er last van houden totdat de pakketjes opgespoord zijn en alle processen weer op de normale manier verlopen.

Gera Horstede

Jouw klachten en het opruimen daarvan met PMA

Jouw klachten zijn ontstaan op een moment dat er een storing was in de informatieverwerking in jouw brein. Zo’n storing ontstaat bij jou als je heel erg schrikt of iets vervelends meemaakt. Je hersenen kunnen op zo’n moment de binnengekomen informatie niet op de normale manier verwerken.

Je blijft last houden van je klachten tot je de oorzaak hebt ontdekt. Die zit op een plek in je hersenen waar je niet zomaar bij kunt. Maar wél als je op een bepaalde manier zoekt. Bij Open je boek helpen we je zoeken met de PMA-vragen. Zo ga je stapsgewijs terug van je huidige klacht naar de bron in je brein. Door het blootleggen van de oorzaak gaan processen in je lichaam weer normaal functioneren en voel jij je gezonder en opgewekter. Omdat je de oorzaak opruimt komen je klachten ook niet meer terug.

Door bewustwording, door het gezonder worden in je hoofd, wordt ook je lichaam gezonder. Je komt weer in balans.
Video afspelen

De vertaling in Nederlandse gebarentaal voor deze pagina komt eraan.