Ook jij bent welkom bij Open je boek

Iedereen met zowel fysieke als psychische klachten kan bij Open je boek terecht voor coaching met behulp van Progressive Mental Alignment (PMA). Of je nu jong bent of oud. Als jij de oorzaak van je problemen wilt zoeken, kun je die vinden in je brein. Jij bent degene die over alle nodige informatie beschikt om je klachten te verhelpen. Jij bepaalt vervolgens ook wat je met die gevonden informatie doet.

Jouw en mijn hersenen werken op dezelfde manier bij verschillende klachten

Onze hersenen werken altijd op dezelfde wijze: er komt informatie binnen via onze zintuigen en die gegevens worden vervolgens netjes opgeborgen in ons bewustzijn. Tijdens een storing in de informatieverwerking worden de gegevens niet volgens de vaste routine opgeborgen. Ze komen op een locatie in je hersenen terecht waar je niet zomaar bij kunt. Als gevolg van de storing functioneren processen in je hoofd en lichaam niet goed meer en krijg je klachten. Ieder mens heeft zijn eigen specifieke ervaringen in zijn leven. En dus ook zijn eigen specifieke storingen in de informatieverwerking in zijn hoofd. We ontwikkelen ook allemaal verschillende klachten. Die we allemaal op dezelfde manier met PMA kunnen aanpakken.

Klachten waarbij PMA effectief is

Open je boek heeft ervaring met het coachen van cliënten met verschillende fysieke en psychische klachten zoals:

  • Chronische aandoeningen zoals nek- en rugklachten
  • Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), door NALK (Netwerk Aanhoudende Lichamelijke Klachten) omschreven als klachten die minstens enkele weken duren en het functioneren beperken of lijdensdruk veroorzaken. Het kan dan gaan om aanhoudende klachten na een behandeling of om klachten waar geen etiketje op te plakken is. Tot voor kort werden deze klachten aangeduid met SOLK.
  • Klachten als gevolg van burn-out en/of stress: oververmoeidheid, slaapproblemen, hartkloppingen enzovoorts
  • Psychische klachten zoals bijvoorbeeld angststoornissen en eetstoornissen

Veel voorkomende klachten bij kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren verwerken informatie via hetzelfde proces in de hersenen als volwassenen. En ze ontwikkelen bij een storing in die informatieverwerking klachten op dezelfde wijze als volwassenen. Ook deze problemen kunnen we aanpakken met behulp van PMA.

Bij Open je boek coachen we kinderen met diverse problematiek, zoals bijvoorbeeld:

  • slaapproblemen
  • tics
  • bedplassen
  • gedragsproblemen

We coachen jongeren met dezelfde klachten als volwassenen (zie hierboven). En jongeren die bijvoorbeeld vastlopen op school, of die concentratieproblemen hebben of zich eenzaam voelen.

Voor ieder mens geldt: bewust in balans door gezond verstand

Video afspelen

De vertaling in Nederlandse gebarentaal voor deze pagina komt eraan.