Kindercoaching & jongerencoaching met behulp van PMA

Gedragsproblemen, niet meer naar school willen of durven, slecht slapen, eetstoornissen, bedplassen, hoofdpijn, buikpijn, zomaar een deel uit het scala van klachten waar kinderen en jongeren last van kunnen hebben. Kinderen, jongeren en hun ouders die van alles geprobeerd hebben. Iedereen heeft zijn best gedaan maar de problemen zijn er nog steeds, of ze zijn weer teruggekomen, of zelfs erger geworden. Wanhopen dan maar? Nee. Kinderen en jongeren kunnen zelf de oorzaak van hun klachten wegnemen door PMA-coaching.

Kindercoaching bij Open je boek

Waarom komt een kind dat nooit slaapproblemen had ineens elke avond uit bed en duurt het uren voordat het uitgeput in slaap valt? Met oververmoeidheid overdag van zowel ouder als kind tot gevolg. Waardoor weer andere ellende ontstaat. Als ouder kun je van alles bedenken en proberen. Het helpt niet. Vreemd? Nee, de oorzaak van het niet kunnen slapen zit immers in je kind. Diep verborgen voor jou en ook voor je kind zelf.

Kindercoaching met behulp van PMA helpt je kind de oorzaak van zijn problemen op te sporen en blijvend weg te nemen. Want ook een kind kan de PMA-vragen beantwoorden. Onze coach heeft ervaring met kinderen en kan de PMA-methodiek zodanig toepassen dat je kind de vragen begrijpt en kan vertellen wat er aan de hand is. Op die manier kan je kind bij de oorzaak van zijn klachten komen.

Zelfstandigheid en privacy van je kind bij Open je boek

Kindercoaching bij Open je boek vindt altijd face to face plaats. En net als bij de coaching van volwassenen bepaalt je kind het proces. Je kind weet of en wanneer het verder wil gaan, en hoe ver het wil gaan. Open je boek laat je kind daarin vrij. We respecteren de privacy van je kind. Niets van wat je kind vertelt in een sessie wordt doorgegeven aan jou als ouder, tenzij je kind het zelf doet. Alleen in geval van levensbedreigende situaties zal hierop een uitzondering worden gemaakt.

Jongerencoaching bij Open je boek

Corona heeft ervoor gezorgd dat veel jongeren zich eenzaam voelen. Maar ook zonder de gevolgen van dit virus hebben jij en je leeftijdsgenoten al problemen genoeg. Concentratieproblemen en daardoor gedoe op school, slaapstoornissen, eetstoornissen, noem maar op. Jijzelf, je ouders of therapeuten kunnen van alles bedenken over de oorzaak. Vaak wordt daar dan ook actie op ondernomen. Als je zelf in de gekozen therapie gelooft zal die helpen. Voor korte of langere tijd. Maar niet voor altijd want de oorzaak van de klachten is immers niet weggenomen. Die zit nog in jezelf.

Jongerencoaching met behulp van PMA helpt je de oorzaak van je problemen op te sporen en blijvend weg te nemen.

Bij Open je boek hebben we ervaring met het coachen van jongeren met diverse problematiek. We kunnen ook jou coachen. De eerste coachingssessie vindt over het algemeen face to face plaats omdat de meesten dat prettig vinden. Maar het is aan jou. Jij bepaalt het proces. Of je online of face to face sessies wilt doen, hoeveel sessies je wilt doen en op welke termijn. Hoe ver je wilt gaan. Open je boek laat je daarin vrij. Het is jouw leven, jij bepaalt.

Jouw privacy bij Open je boek

Jouw privacy staat voorop bij Open je boek. Niets van wat je vertelt in een sessie wordt doorgegeven aan je ouder(s)/voogd(en) of anderen, tenzij je het zelf doet. Alleen in geval van levensbedreigende situaties zal hierop een uitzondering worden gemaakt.
Video afspelen

De vertaling in Nederlandse gebarentaal voor deze pagina komt eraan.