Jongerencoaching met behulp van PMA

Niet meer naar school willen, slecht slapen, eetstoornissen, problematisch gamegedrag, hoofdpijn, buikpijn, zomaar een aantal klachten waar jij en andere jongeren last van kunnen hebben. Je hebt, vaak samen met je ouders, al van alles geprobeerd. Iedereen heeft zijn best gedaan maar de problemen zijn er nog steeds, of ze zijn weer teruggekomen, of zelfs erger geworden. Wanhopen dan maar? Nee, want je kunt zelf de oorzaak van je klachten wegnemen door PMA-coaching.

Jongerencoching bij Open je boek

Eenzaamheid is een groeiend probleem onder jongeren dat door corona versterkt is. Maar ook zonder de gevolgen van dit virus hebben jij en je leeftijdsgenoten al problemen genoeg. Concentratieproblemen en daardoor gedoe op school, slaapstoornissen, eetstoornissen, noem maar op. Jijzelf, je ouders of therapeuten kunnen van alles bedenken over de oorzaak. Vaak wordt daar dan ook actie op ondernomen. Als je zelf in de gekozen therapie gelooft zal die helpen. Voor korte of langere tijd. Maar niet voor altijd want de oorzaak van de klachten is immers niet weggenomen. Die zit nog in jezelf.

Coaching met behulp van PMA helpt je de oorzaak van je problemen op te sporen en blijvend weg te nemen. Alleen jij kunt bij de oorzaak van je problemen komen want die oorzaak zit verborgen in jou. In je verleden is er iets gebeurd wat een enorme invloed op je heeft gehad. Je hebt op dat moment iets gedaan wat je hielp om de situatie vol te houden. Je bent bijvoorbeeld gaan focussen op iets wat je afleidde van dat wat je vervelend vond. Iedere keer als je triggers waarneemt in je omgeving (bijvoorbeeld bepaalde kleuren, geuren of geluiden) die linken met die situatie ga jij onbewust datzelfde gedrag toepassen. Alleen blijkt dat gedrag tegenwoordig niet te helpen maar je juist tegen te werken.

Afleiding zoeken in bijvoorbeeld gamen; waarom doe je dat? En waarom zo vaak? Misschien omdat je onbewust last hebt van stemmen in reels of reclames. Stemmen die lijken op de harde stemmen van je ouders die steeds ruzie maakten voor en tijdens hun scheiding. Daarvan ben je je niet bewust. Of misschien weet je wel dat je dat geschreeuw vreselijk vond. Maar wat het op een bepaald moment echt met je heeft gedaan, hoezeer het je op dat moment geraakt heeft, dat kun je je niet herinneren. Door coaching met behulp van PMA kom je er wel achter. En daarna zijn zulke stemmen geen trigger meer voor je. Je kunt dan op een andere manier naar het gamen gaan kijken en je gedrag aanpassen als je wilt.

Je zult verdrietig zijn om dat wat je gaat ontdekken, om wat er gebeurd is. Maar begrijpen wat er gebeurd is en waarom je verdrietig bent helpt je verder te gaan met je leven. In plaats van dat je steeds dingen doet die je eigenlijk niet wilt. Of dat je het gevoel hebt dat je dingen overkomen die je niet wilt. Terwijl je niet snapt waarom dat allemaal gebeurt. Je wilt zelf de controle over je leven. En die kun je ook weer nemen.

Over Gera

Gera heeft ervaring met jongeren. Ze kan zich inleven in jouw problemen, hoe bizar ze ook lijken te zijn. Ze luistert en laat je vrij in de coaching.
Jij bepaalt het proces. Jij weet of en wanneer je verder wilt gaan, en hoe ver je wilt gaan. Je hoeft geen doelen te halen voor je ouders of voor wie dan ook. Je zit er voor jezelf en omdat jij het wilt. Alleen jij kunt ervoor zorgen dat de coaching resultaat oplevert. Neem contact op.

Face tot face coaching of online

Jij kiest hoe de coaching plaatsvindt, face to face in de coachingsruimte of online. De ervaring leert dat het kennismakingsgesprek vaak face to face plaatsvindt. Afhankelijk van je leeftijd eventueel in gezelschap van een ouder of andere begeleider die natuurlijk wel even wil weten wie jou gaat coachen. En dan bepaal jij hoe je het verder wilt aanpakken.

Reacties van jongeren na coaching:

  • Ik accepteer dat anderen niet altijd leuk zijn en dat dat verdriet oplevert. Net doen of dat verdriet er niet is kost heel veel energie en maakt me uiteindelijk ziek. Het verdriet voelen is niet makkelijk maar daarna kan ik verder en voel ik me sterker. (20 jaar)
  • Ik ben lekker ontspannen. Iedereen ziet dat aan mij. Ik ben wel blij. Ik ben nu ook bezig met school en niet alleen met andere dingen. Kan me nu focussen op mezelf en wat ik wil. (14 jaar)