Gezonde blote voeten in het zomergras

Geen glutenvrij dieet, toch een stralende huid

Het is heerlijk weer. De zon schijnt en achter ons huis op het land ligt het gemaaide gras te wachten op de hooiers. Het voelt en ruikt naar zomer! Ik zit met mijn favoriete mok in de tuin en kijk naar mijn blote voeten die ik op het krukje heb gelegd om zo lekker lui van mijn ochtendkoffie  te genieten. En ik realiseer me weer eens hoe blij ik tegenwoordig van mijn blote voeten word. Ze zien er zo gezond uit! Een mooie gladde huid en gezonde glanzende nagels. Dat heb ik pas sinds een paar jaren.

Coeliakie

Mijn hele leven heb ik een droge huid gehad. Als kind altijd zere voeten, kloofjes tussen de tenen. Zwemmen was leuk maar ook vervelend want het chloorwater zorgde ervoor dat mijn voeten nog droger werden met nog meer kloofjes. En mijn nagels vond ik altijd lelijk. Ik had een ontzettende hekel aan slippers en begreep nooit de enthousiaste reclames en verhalen over leuke sandaaltjes in de zomer want die wilde ik toch niet aan met die voeten van mij. Naarmate ik ouder werd ging het slechter met mijn huid. En op een gegeven moment kreeg ik harde plekjes op mijn oogleden en handen. Niemand die een verklaring had. Toen kreeg ik de diagnose coeliakie en begon ik aan een strikt glutenvrij en lactosevrij dieet. Binnen een week zag ik mijn huid veranderen. En na verloop van tijd ook mijn nagels en mijn haar. Het zag er allemaal beter uit en het voelde beter aan. Mijn hele lijf werd gezonder.

Progressive Mental Alignment

Maar op een gegeven moment ging het toch weer minder goed wat ik vooral merkte aan mijn energieniveau. En ik vond het raar dat er steeds iets bijkwam dat ik niet meer kon eten of drinken. Ook al zat er geen gluut of spoortje van lactose in, toch kreeg ik er buikpijn van en maakte het mij ziek. Ik hoorde over Progressive Mental Alignment en  ging daarmee aan de slag zoals ik al eerder beschreven heb, in mijn blog Vakantie zonder coeliakie zorgen bijvoorbeeld.

Sinds ik Progressive Mental Alignment toepas gaat het beter en blijft het nog weer beter gaan. En realiseer ik me iedere keer weer iets leuks. Iets over mijn gezondheid, over mijn lichaam zoals mijn mooie blote voeten. Of over dingen die ik nu doe omdat ik tegenwoordig barst van de energie. Bijvoorbeeld  een festival als Zintastisch! organiseren naast mijn werk als tolk en coach.

Of over mijn gedrag. Ik doe nu wat ik vind dat goed voor mij is in plaats van dat ik steeds maar doe wat een ander van me wil omdat ik die ander belangrijker vind, of omdat ik bang ben dat die ander mij niet leuk meer vindt, of noem maar op. Ik neem even pauze en geniet daarvan in plaats van me schuldig te voelen omdat ik zit te niksen. Ik ben veel opener en vrijer en gezonder.

Samenwerken met je zintuigen

En iedereen kan dat. Je hoeft er niks bijzonders voor te doen. Alleen maar je bewust te worden van wat de informatie in je omgeving met je doet. Wat een kleur of een geur of een aanraking of een geluid of een smaak je laat voelen in je lichaam. Als je die stap begrijpt heb je de eerste stap te pakken van Progressive Mental Alignment. Je zintuigen vertellen je zo veel over je gezondheid. Als je wilt, kun je met ze samenwerken en je leven veranderen.  Je kunt verder op zoek gaan naar de oorzaak van waarom je je niet lekker voelt, of waarom je hoofdpijn hebt of… vul maar in. Nadat je de oorzaak gevonden hebt worden je klachten minder of verdwijnen ze helemaal en krijg je een hoop energie. Zo veel dat je misschien ook wel een festival gaat organiseren! Of in ieder geval een feestje omdat je je zo lekker voelt.

Meer weten over mij of over Progressive Mental Alignment? Spreek me aan op zaterdag 9 juni op Zintastisch!.

Je kunt ook nu meteen contact met mij opnemen, of op Open je boek kijken.

open je boek

“Open je boek en word een vrij mens”

Hartelijke groet,

Gera